12Mar
Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi gerçekleştirilecektir.

Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi gerçekleştirilecektir.

Doç. Dr. Esra Mankan moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Amerika’da Maaşlı Gastronomi Turizm Stajı & Amerika’da Work & Travel” konulu söyleşi 12 Mart’ta gerçekleşecektir. Katılmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Devamı
12Mar
Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konulu bir seminer verecektir..

Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konulu bir seminer verecektir..

Gelecek hafta Sektörel Seminerler dersinde Öğr. Gör. İlkay Elmacı "Hasat Sonrası İşleme ve Kavurmanın Kahvenin Duyusal Özelliklerine Etkisi" konusuyla bizlerle olacak.☕

Devamı
21Şub
Bölüm hocalarımız akademik başarılarından dolayı teşvik ödüllerine layık görüldüler.

Bölüm hocalarımız akademik başarılarından dolayı teşvik ödüllerine layık görüldüler.

Alanya Üniversitesi 2023 Akademik Çalışmalar Ödül Töreni'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün değerli hocaları Prof. Dr. Birol Saygı, Doç. Dr. Esra Mankan, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gör. Erdi Eren, Öğr....

Devamı
19Şub
Rektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mesut GÜNER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm hocalarımız ile bir araya geldi. Bahar dönemi ve diğer pek çok konunun konuşulduğu toplantıda fikir alışverişlerinde bulunuldu.  

Devamı
13Şub
Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı. Kutlamaya bölüm hocalarımız ve bölüm sekteteryamız da eşlik etti.  

Devamı
08Şub
Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe ve Turizm Aşçılar Derneği işbirliği ile bu yıl 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasında bireysel kategorilerde yarışan Şilli Saklı, Tarık Tuna Akçalı, Batuhan Apaydın ve Erolcan Beypazarlı altın madalya kazanırken, Ekip yarışmasında Mehmet Arif Erzen, Ali Yılmaz ve Alperen Baş altın mada...

Devamı
04Oca
Üniversitemizin “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Üniversitemizin “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Alanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci...

Devamı
03Oca
Alanya Sesi haber sitesi 1.Yılı kutlama programı kapsamında Alanya Üniversitesi akademisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.

Alanya Sesi haber sitesi 1.Yılı kutlama programı kapsamında Alanya Üniversitesi akademisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.

Alanya Sesi 1 .Yıl programı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ve üniversitemiz öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Devamı
27Ara
Öğrencilerimiz ve hocalarımız Menü Planlama dersi kapsamında Bizim Mutfak Catering'i ziyaret etti.

Öğrencilerimiz ve hocalarımız Menü Planlama dersi kapsamında Bizim Mutfak Catering'i ziyaret etti.

Öğrencilerimiz ders kapsamında eğitici ve keyifli bir gün geçirdi.

Devamı
18Ara
Doç. Dr. Osman Güldemir ile "Mutfak Kültürünün Değişimi" konulu webinar gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Osman Güldemir ile "Mutfak Kültürünün Değişimi" konulu webinar gerçekleştirildi.

Türkiye'de Mutfak Kültürü ve Gastronomi Tarihi konularının en yetkin isimlerinden olan Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR, 18 Aralık Pazartesi günü "Mutfak Kültürünün Değişimi" konusunda bir webinar verdi. 

Devamı
17Ara
Öğrencilerimizden 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında büyük başarılar!

Öğrencilerimizden 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında büyük başarılar!

20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümü öğrencilerimiz katılmış oldukları branşlarda ödüller kazanmıştır.

Devamı
14Ara
Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba'nın korunması amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba'nın korunması amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Alanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba’nın korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Üniversitesinin de yer aldığı kontrol heyeti saha çalışması gerçekleştirdi.

Devamı
11Ara
Dekanımız Prof. Dr. Y.Birol Saygı hocamızın yeni kitabı yayınlandı.

Dekanımız Prof. Dr. Y.Birol Saygı hocamızın yeni kitabı yayınlandı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Birol Saygı hocamızın Gıda Nanobiyoteknolojisi kitabının ikinci cildi yayınlandı!

Devamı
04Ara
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri Culinary Forum etkinliğine katıldılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri Culinary Forum etkinliğine katıldılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Bölümü hocaları ve öğrencileri 4-5 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen Culinary Forum etkinliğine katılım gösterdiler.

Devamı
27Kas
Bölüm kurulumuz Güz dönemi değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Bölüm kurulumuz Güz dönemi değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Esra Mankan tarafından düzenlenen ve tüm bölüm hocalarının katılımıyla bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Devamı
25Kas
Araştırma Görevlisi Aslı Yerlikaya, Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırarak birincilik kupasını kazanan ekibin bir parçası olarak hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti.

Araştırma Görevlisi Aslı Yerlikaya, Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırarak birincilik kupasını kazanan ekibin bir parçası olarak hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Aslı Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin yanında, 30 ülkeden gelen 300 aşçının da yer al...

Devamı
15Kas
Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

14 Kasım 2023 Lisansüstü Öğrencileri Gastronomi Sempozyumu kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yüksek lisans öğrencileri Cihan Öncel ve Cihan Doğan, Öğr. Gör. Erman Baş koordinatörlüğünde katıldıkları yarışmada birinci olar...

Devamı
14Kas
Lisans öğrencimizden gümüş madalya!

Lisans öğrencimizden gümüş madalya!

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’23 organizasyonunda Aşçılık Programı Öğretim Görevlilerinden Öğr. Gör. Erman BAŞ koordinatörlüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizde...

Devamı
06Kas
Üniversite olarak YÖREX 2023'e katılım sağladık.

Üniversite olarak YÖREX 2023'e katılım sağladık.

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı hocalarından Öğr. Gör. Songül Çoban tarafından koordine edilen etkinlikte, Yörex Fuarı'na Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocaları ve öğrencileri birlikte katılım sağladı.

Devamı
01Kas
Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA, Cardinal Stefan Wyszynski University'de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA, Cardinal Stefan Wyszynski University'de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.

Erasmus Personel Hareketliliği Ders Verme Programı Kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Polonya Varşova'da Bulunan Cardinal Stefan Wyszynski University' de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu. 

Devamı

Site Haritası